Italiensk politik

29. september 2010
Bookmark and Share

29.9.2010:
Berlusconis regering overlever tillidsafstemning nummer 37

14.12.2010: Ny tillidsafstemning - stor usikkerhed om udfaldet >>

Nyt parti på vej

Gianfranco Finis gruppe på omkring 45 deputerede og senatorer mødes tirsdag den 5. oktober for officielt at grundlægge et nyt centrum-højreparti som en konsekvens af bruddet mellem Fini og Berlusconi den 29. juli 2010 >> 


Ja-stemmerne fra udbryderen Gianfranco Fini og 33 medlemmer af hans parlamentsgruppe samt nogle sicilianske separatister fra partiet MPA var afgørende, da Berlusconi den 29.9.2010 overlevede tillidsafstemning nummer 37 siden juni 2008.342 stemte for regeringen, 275 imod og tre stemte blankt, da det italienske Deputeretkammer onsdag den 29. september foretog endnu en tillidsafstemning.

Berlusconis anvendelse af tillidsafstemninger i tide og utide kaldes af folk fra oppositionen for misbrug.
Silvio Berlusconi understreger til oppositionens store irritation efter hver eneste tillidsafstemning at han nu har endnu mere ret og pligt til at lede Italien hele valgperioden ud til 2013.

Uden Fini-gruppens (31) og MPA-gruppens (4) stemmer havde Berlusconi ikke overlevet tillidsafstemningen, hvor han skulle opnå mindst 309 stemmer.
Deputeretkammeret har 630 medlemmer og kun ganske få deputerede mødte ikke op til afstemningen i går.

Krisen fortsætter

Berlusconi fik dog ikke lang tid til at hvile på laurbærene.

Allerede kort efter afstemningen udtalte Indenrigsminister Roberto Maroni, at han forventer nyvalg til næste forår.

Under debatten i parlamentet, der varede hele dagen og blev transmitteret direkte på flere tv-kanaler, truede Fini med at hans og gruppens støtte var fuldstændig afhængig af, om Berlusconi nu virkelig har forstået at der skal være dialog om politikken og at der nu skulle føres politik i stedet for mudderkastning.

Berlusconi fremlagde under debatten de 5 punkter - justitsreform (og Berlusconi insisterer stadig på sin egen totale immunitet), skattereform, mere regionalt selvstyre, støtte til Syditalien og sikkerhed - som er regeringens basisprogram og som han ønskede de deputeredes støtte til.

Ophidset debat

Som forventet kom dagens skrappeste indlæg fra den tidligere undersøgelsesdommer Antonio Di Pietro, der i dag leder oppositionspartiet IDV (Italia dei Valori - Værdiernes Italien)

Di Pietro kaldet blandt meget andet Berlusconi for en moderne "Kejser Nero, der ville brænde Rom af", og for en "voldtager af demokratiet", og han blev flere gange kaldt til orden af Deputeretkammerest præsident, der jo netop er den Gianfranco Fini, der dybest set har været årsag til både sommerens politiske krise og tillidsafstemning nummer 37.

-syl

Retur til
Politik <<

Retur til
Berlusconi <<


5 kommentatorer tror
Berlusconi holder til 2013 >>


Hanekampen mellem
Fini og Berlusconi >>


Fini gruppe i parlamentet
- og sandsynligvis også det nye parti - hedder
"Futuro e libertà" >>
- Fremtid og frihed.


Partiet MPA >>
Movimento per le Autonomie
- Selvstændighedsbevægelsen - er et lille siciliansk parti, der er med i Berlusconis regering

Copyright © 2000 - 2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>