14. januar 2013

Bookmark and Share
Ruby-retssagen mod Berlusconi fortsætter trods valgkamp
Dom forventes i februar - måske før valget
10.3.2015: Berlusconi frikendt af Højesteret for alle anklager
i sagen om "Ruby Hjerteknuser"
>>


Kan slippe
for retssager

Bliver Berlusconi - der stadig ikke officielt er kandidat - ved valget i februar Italiens næste regeringleder kan han bede om udsættelse af retssagerne imod ham med den begrundelse at jobbet forhindrer ham i at møde op i retten.

Regeringslederen i Italien kaldes for Ministerpræsident.

Udover Ruby-sagen er Berlusconi lige nu anklaget i to andre retssager:
Berlusconis fik ved retten i Milano mandag den 14. januar nej til en udsættelse af de afsluttende retsmøder i den såkaldte Ruby-sag >>.
Her står han anklaget for i 2010 at have tilskyndet en 17-årig pige til prostitution samt for embedsmisbrug, da han den 27. maj 2010 fik pigen løsladt via et telefonopkald, hvor han påstod, at hun var slægtning til den daværende egyptiske statsleder Mubarak.
Efter fire timers møde afviste retten at udsætte sagen, da Berlusconi ikke længere er regeringsleder, men blot almindelig politiker.
Retten understregede også, at Berlusconi heller ikke officielt er udnævnt som partierne PDL´s og Lega Nord´s kandidat som regeringsleder ved valget i februar >>.

Ruby var skuffet over ikke at blive afhørt
Berlusconis forsvarer gav i retten afkald på at afhøre den marrokanske pige, hvis borgerlige navn er Karima El Mahroug.
Forsvarerne regner udskrifterne fra afhøringerne af hende for tilstrækkelige.

Ruby, der sidste år blev væk fra retsmøder, hvor hun var indkaldt, var ellers mødt op i retten i Milano i dag.
Hun var synligt skuffet over ikke at skulle afhøres, fortalte hendes advokat udenfor retten.

Dom måske før valget
Den formelle leder af Berlusconi PDL parti, Angelino Alfano, kalder rettens afgørelse for politisk, og frygter at en dom umiddelbart inden valget kan påvirke valgresultatet.

Det forlyder, at Berlusconi og hans advokater har haft lange diskussioner inden de besluttede at bede om den udsættelse de så ikke fik.

Politiske kommentatorer påpeger da ogsè, at en igangværende retssag og eventuel dom er med til at give Berlusconi mere tid i medierne.
Såden en eksponering vil tiltale de vælgere, der mener at Berlusconi rent faktisk er forfulgt af "røde dommere", og vil også appellere til de mange italienerne, der generelt er utilfredse med det langsommelige og for mange uforståelige italienske retsystem

PDL går frem i meningsmålingerne
Før valget blev udskrevet lå Berlusconis parti omkring 15% af stemmerne - det laveste nogensinde.
Siden har tallene været stigende, med et boom efter at Berlusconi i tre lange timer var eneste gæst i sin journalistiske ærkefjende Michele Santoros talkshow den 9. januar.

En meningsmåling foretaget af IPSO for avisen Il Corriere delle Sera kunne efter denne tv-optræden konstatere, at Berlusconis PDL stod til 17,5% af stemmerne, et tal der er steget til 21% i en meningsmåling foretaget af Berlusconis foretrukne institut Euromedia.

Euromedia mener også, at PDL sammen Lega Nord, der trods megen larm er klar til endnu engang at stille op i Berlusconis koalition, får 31% af stemmerne, mens Bersani fra Partito Democratico, hvis koalition lige nu forudses af kunne samle 38% af stemmerne.

Montis Centrum-koalition står til omkring 14.5%, det samme som anti-partiet Movimento 5 Stelle >>.

Retur til
Politik >>


Valg 24. & 25.
februar 2013 >>
op /\


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>