15. januar 2011
Bookmark and Share
Ruby-Gate:
Retten i Milano vil have Berlusconi lyn-dømt i sex-sag

10.3.2015:
Berlusconi frikendt af Højesteret for alle anklager
i sagen om "Ruby Hjerteknuser"
>>

Berlusconi svarer igen på anklagerne i en ironisk videobesked på websiden "Promotori della Libertá" >>, hvor han påstår, at han nu står anklaget for forbrydelsen "at invitere gæster til middag".

Undersøgelsesdommerne i Milano er klar til en lynretssag i slutningen af februar mod den italienske regeringsleder Silvio Berlusconi.
Anklagerne er tilskyndelse til prostitution og embedsmisbrug i form af afpresning.

Sagen er en afløber af Ruby-gate fra sidste efterår >>, hvor den nu 18-årige marrokanske pige med det borgerlige navn Karima El Mahroug velvilligt indvilgede de italienske medier i hendes opgaver som "selskabsdame" ved fester i Berlusconis villaer, mens hun kun var 17 år gammel.Ruby fortalte også medierne og ikke mindst myndighederne under en række afhøringer i efteråret om, hvordan hun havde ved seks lejligheder havde deltaget i fester hos Berlusconi og modtaget penge for sine tjenester, hvad der er baggrund for prositutionsanklagen.


Berlusconi kalder anklagerne latterlige i en video, der kan ses på
websiden Promotori della Liberta >>

Derudover blev Ruby i foråret arresteret for et tyveri i Milano den 27. maj i fjor.
Helt ekseptionelt bliver pigen efter telefonopkald til politistationen fra Berlusconi overladt i varetægt til Berlusconis tidligere tandtekniker Nicole Minetti, der i dag er lokalpolitiker for Berlusconis parti i Norditalien.

Denne episode medfører nu anklagen om afpresning og dermed for embedsmisbrug.

Undersøgelsesdommerne i Milano er allerede så langt fremme med efterforskning og indsamling af beviser, at de er parate til af gennemføres en såkaldt lyn-retssag i slutningen af februar.

Meddelelsen af sigtelsen kom dagen efter at Silvio Berlusconi måtte indkassere et delvist nej fra forfatningsdomstolen til den særlov, der tillader ham at udeblive fra retssager, han står anklaget i >>.

Sammen med Berlusconi er agenten Lele Moro og tv-værten Emilio Fede under efterforskning i sagen.

Politiske reaktioner

Berlusconis argeste modstander i parlamentet, den tidligere undersøgelsesdommer og nuværende formand for partiet Italia dei Valori-IDV, spørger sarkastisk, om det "er retsvæsenet, der forfølger Berlusconi, eller Berlusconi, der forfølger sig selv".

Massimo D´Alema fra oppositionspartiet Partito Democratico-PD konstaterer, at eftersom historien om Ruby allerede var kendt, kan ingen blive overrasket over sagen.

PD´s leder Pierluigi Bersano >> udtrykker respekt for retsvæsenet, og håber, at denne seneste sag ikke fjerner fokus fra Italiens alvorlige problemer til fordel for endnu en endeløs og månedlang polemik om Berlusconis personlige problemer.

Midterpartiet UDC og Finis udbrydere i FLI holder lav profil i sagen.
Bocchino fra FLI udtalte katagorisk, at han ikke havde nogle kommentarer, men at han og gruppen i stedet beskæfter sig med politik.

Berlusconis partifæller derimod har kunnet fortsætte deres beklagelser fra dagen før, da forfatningsdomstolen gik delvis imod loven om "fravær fra retssager".

Berlusconis advokater Piero Longo og Niccoló Ghedini - den sidste er også parlamentsmedlem i hans parti - kalder denne seneste sag for "alvorlig indblanding i Ministerpræsidentens privatliv".

Advokaterne kalder sagen for så absurd at den i virkeligheden ikke fortjener nogen kommentar.

Kommentarer mangler dog ikke i de italienske medier i dag.

Blandt mange andre partifæller forsvarer undervisningsminister Mariastella Gelmini ufortrødent sin egen velgører:

"Ministerpræsident Silvio Berlusconi er helt klart offer for forfølgelse fra dele af retssystemet".


-syl

Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>