15. februar 2011
Bookmark and Share
Tre kvinder skal dømme i Berlusconi-retssag om
tilskyndelse til prostitution af mindreårig og embedsmisbrug
Den anklagede er ikke tvunget til at være tilstede under retssagen
Berlusconis advokater mener sagen om magtmisbrug hører til ved Minister-domstolen
19.2. Berlusconi arbejder vil genindføre parlamentarisk immunitet og lave lynreform af retsvæsenet >>

4 retssager i Berlusconis
kalender:


Berlusconi står nu anklaget i fire retssager:
Ruby-gate om prostitution og embedsmisbrug - 6. april.

Mills-sagen - 11. marts -om korruption

Samt Mediaset - 28. februar - og Mediatrade-sagerne om skattesvindel og tv-rettigheder - 5. marts.

Kløften

Afstanden mellem det Italien, der synes at Berlusconi rent ud sag er en liderlig gammel gris og de, der synes, han er et offer for retssystemets røde lejesvende, er afgrundsdyb.Sociologen og psykiateren Francesco Alberoni, der i 28 år hver mandag har skrevet om den italienske folkesjæl på forsiden af avisen Corriere della Sera, gav i sidste uge udenrigskorrespondenterne i Milano en forrygende morsom paradi på Berlusconi, der i tv for nylig viste det italienske folk, at han stadig mangler en tand efter at han fik en souvenir af domkirken i Milano i hovedet i december 2009.

- Han vinder sympati på at spille offer og forfulgt, var Alberonis konlusion, og de seneste meningsmålinger viser da også, at heller ikke Ruby-gate har formået at få de trofaste Berlusconifans til at skifte mening.

Berlusconis parti PDL - Frihedens Folk - fik en meningsmåling offentliggjort i avisen La Repubblica den 14.2. stadig 27.2%, men oppositionspartiet PD - Partito Democratico ligger på 24,3%.

Se meningsmålingen nederst på siden.

En af Berlusconis forsvars advokater - Piero Longo - udtalte umiddelbart efter afgørelsen tirsdag formiddag, at han og de andre forsvarsadvokater ikke havde forventet en anden afgørelse fra retten i Milano.

De tre dommer i sagen, der er fastsat til onsdag den 6. april kl. 9.30 er alle kvinder, og Longo kunne ikke nære sig, og kommenterede ironisk, at der allerede er tre kvindelige dommere i Mills-sagen, og at "kvinder altid er ønskede og nogle gange endda behageligt selskab".Lega Nords foruroligende tavshed

Interessant nok valgte regeringspartier Lega Nord at modtage meddelelsen om lynretssagen med lukket mund.

En sigende tavshed, for i den seneste tid har flere fremtrædende "leghister" udtrykt mere end irritation over at Berlusconis ekspader fylder så meget.

Derudover er Lega Nord også vrede og frustrerede over, at et forslag om udvidet kommunalt selvstyre - den såkalde føderalisme, som er Lega Nords mærkesag - for nylig IKKE blev vedtaget af parlamentet.

Lega Nord væltede i 1994 Berlusconis første regering, og har trods det faste samarbejde med Berlusconi ofte gentaget, at de ingen problemer vil have med at vælte Berlusconi, hvis en sag gik dem imod.

De forventede politiske reaktioner

Berlusconipartiet PDLs officielle talsmand Daniele Capezzone kalder sagen for "en paradoksal situation, for der er hverken sket en forbrydelse og der er helling ingen ofre for en forbrydelse".
- Dette er et oplagt retsligt forsøg fra venstrefløjens side på at give (Berlusconi, red.) sparket, udtaler Capezzone.

Fra oppositionen lyder det samlet, at Berlusconi skal møde op til retssagen, og at han derudover bør træde tilbage.

Donatella Ferranti fra oppositionspartiet PD siger, at dommerens afgørelse om en lynretssag er bevis på, at der ikke eksisterer et komplot mod Berlusconi, men at beviserne for forbrydelserne derimod eksisterer.

PDs tidligere formand og nuværende gruppeformand i Deputeretkammeret siger, at Berlusconis bør "spare landet for en regeringsleder, der er anklaget for tilskyndelse til prostitution af mindreårige og embedsmisbrug".

Lynretssag eller lynlov om korte retssager

En såkaldt lyn-retssag betyder, at man går direkte til retssagen uden indledende retsmøder, fordi dommeren for de indledende undersøgelser (GIP) skønner, at det indsamlede bevismateriale er tilstrækkeligt grundlag til at dømme på.

Lynretssagen er også begrundet med, at den efterforskede person - altså Berlusconi - ikke mødte op, da han i slutningen af januar blev indkaldt til en indledende afhøring.

Berlusconi og hans advokater har nu 15 dage til at beslutte, at de vil køre en slags "lyn-lyn-sag", hvor straffen i tilfælde af dom bliver forkortet med en tredjedel.
Det vil de næppe…

I mellemtiden arbejder justitsminister Angelino Alfano hektisk på at kunne præsentere, og få vedtaget en lov, der skal forkorte retssagers varighed.
En sådan lov om retssagers varighed vil med et slag gøre to af de nu fire forestående retssager mod Berlusconi forældede.
Alfano mener også, at sagen om magtmisbrug hører hjemme ved ministerdomstolen i stedet for i en normal retssag.

Hvis parlamentet presser sådan en lynlov igennem, vil det kun være den anden lov, det italienske parlament vedtager i år.

Det italienske parlament ligger nærmest lammet, mens landet diskuterer Berlusconis eskapader.

Seneste blev et ugentligt regeringsmøde med alle ministre afviklet på kun 5 minutter, og i gennemsnit varede de 50 ministermøder i 2010 kun 64 minutter.

En uventet tavs Berlusconi - endnu!

Berlusconi har under hele Ruby-gate forsvaret sig med båndede indslag sendt på hans websider eller til primært hans egne tv-kanaler og derudover med opkald til direkte tv-debatter.

I sidste uge viste Berlusconi for eksempel på tv verden med en finger i munden,
at han rent bogstaveligt stadig mangler en tand efter at han i december 2009 fik en souvenir af domkirken i Milano kastet i hovedet >>.

Tilsyneladende vinder Berlusconi stadig sympati på at fremstille sig i offerrollen rent bogstaveligt, men også som offer for det, han selv kalder et kommunist-styret retssystem, hvis eneste mål er at vælte ham af posten som regeringsleder.

På Sankt Valentinsdag i går udtalte den 74-årige Berlusconi, at han altid har fået kvinder til at føle sig specielle.
Hér bad han de over en million deltagere i demonstrationerne for kvinders værdighed i 230 byer søndag >> om at skamme sig over at deltage i en demonstration rettet mod ham, og han kaldte deltagerne for venstrefløjens villige redskaber.

Berlusconi var tirsdag formiddag sammen med indenrigsminister Maroni på besøg på øen Lampedusa, men han deltog ikke i pressemødet, og var retur i sit romerske "Palazzo Grazioli" før klokken 14.

Flere sager på vej?

Undersøgelsesdommerne i Rom er netop nu tilsyneladende også i gang med efterforskning i en udløber af sagen, der via de telefonaflytninger og forhørsudskrifter, der ALTID slipper ud til pressen også afslører, at der foregår en hård kamp om "sultanens gunst" mellem grupperne af escort-piger henholdsvis i Rom og i Milano.

-syl

Uddybende kommentar til meningsmålingen herunder:
Ved valgene i 2008 og 2009 var Fini (I dag FLI) også med i PDL.
Fini står i dag til 5,5% af stemmerne.
Men nogen ret kan man derfor hævde, at Berlusconi har mistet 2,6% af de italienske vælgeres opbakning, mens regeringspartneren Lega nord i dag ville få 3,5% flere af de italiensk stemmmer end ved valget i 2008.

Retur til
Politik <<

Retur til
Berlusconi <<


Ruby-gate og
Bunga-Bunga fester >>
Anklagerne:
Retssagen mod Berlusconi for embedsmisbrug handler om telefonopkald fra Berlusconi til Carabinieri-politet i Milano natten mellem 27. og 28.2010 maj for at få løsladt den dengang 17-årige marrokanske pige Karima El Mahroug - kaldet Ryby - med en forklaring om, at hun var Mubaraks niece.

Anklagen om
tilskyndelse til prostitution af samme mindreårige pige. Det er ulovligt at betale mindreårige for prostitution i Italien, og Ruby har modtaget både penge og andre gaver fra Berlusconi.

Kilde: La Repubblica e www.demos.itCopyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>