Politik

Februar 2008


Den nye formand for
Deputeretkammeret er kommunisten Fausto BertinotttiMens centrum-politikkeren Franco Marini skal lede arbejdet i det italienske overhus - SenatetArtikel fra maj 2006

Tirsdag den 2. maj 2006 meddelte Silvio Berlusconi på et ministerrådsmøde, at hans regering går af, og at han tirsdag eftermiddag vil aflevere sin afskedsbegæring til den italienske præsident.

Berlusconi har siden valget den 9. og 10. april forsøgt at få omgjort valgresultatet, selv om den italienske højesteret sagde god for valg-resultatet den 19. april.

Præsident Carlo Azeglio Ciampi modtog tirsdag eftermiddag Berlusconis afskedsbegæring, men eks-premierministeren får dog til opgave at bestyre landet i spidsen for et forretningsministerium frem til dannelsen af en ny regering.Første afstemning om ny præsident den 8. maj
Præsident Ciampi har dog nærmest frabedt sig at være det statsoverhoved, der danner den nye italienske regering.
Det må landets næste præsident stå i spidsen for, og eftersom de første afstemninger om Italiens næste præsident begynder den 8. maj, må landet affinde sig med at være uden en arbejdende regering endnu nogle uger.

Unions første sejr:
Formænd for kamrene valgt
Prodi og hans koalition overstod den første forhindring for at danne en regering, da det lørdag efter utallige afstemninger, der også havde taget hele fredagen, lykkedes for centrum-venstrefløjen at får valgt deres kandidater som formænd for de to italienske parlamenter.

Kommunisten Fauto Bertinotti er nu formand for det italienske underhus, der hedder Deputeretkammeret, mens juristen og fagforeningsmanden Franco Marini fra midterpartiet "Margherita" skal lede Senatets arbejde i den kommende valgperiode.

Copyright © 2001-2008. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano