Valg 13. maj 2001

April 2001

Bookmark and Share
Valg 2001: 12 millioner bøger med den "sande" historie om Berlusconi. Bøger af andre forfattere
fortæller en helt anden historie!
2008 - Bog på dansk:
Berlusconi og den moderne fyrste - lange uddrag kan læses online >>


Der er 7 kandidater til posten som Italiens kommende ministerpræsident.

I realiteten står kampen mellem Berlusconi og Rutelli

Silvio Berlusconi >>
Fausto Bertinotti >>
Emma Bonino >>
Sergio D'Antoni >>
Antonio Di Pietro >>
Francesco Rutelli >>
Pino Rauti >>


Berlusconis bog:
"Det Italien, jeg tænker på"
(Forlaget Mondadori)


Kritisk bog om Berlusconi:
"Lugten af penge"
(Forlaget Editori Riuniti)

Romantiske billeder af Silvio Berlusconi, der siddende på hug plukker blomster i sin have. Af Berlusconi som barn på fars arm. Med Sylvester Stallone og som familiefar i sofaen med sine tre yngste børn.

Bogen "En italiensk historie" >>, er trykt i et rekorstort førsteoplag på 12 millioner eksemplarer - 6.000 tons papir - som i de kommende uger uopfordret kommer ind af døren til de italienske vælgere. En fotobog på 128 sider, der fortæller historien om Silvio Berlusconi fra barndom og til i dag.

- Den sande historie, siger Silvio Berlusconi begejstret om bogen, som han altså selv har bestilt, og som partiet Forza Italia betaler trykningen af til det Berlusconi-ejede trykkeri Mondadori.
Berlusoni bombarderer i valgkampen også italienerne med tv-reklamer for en bog med en samling af hans taler: "Det Italien, jeg tænker på".Det er dog en anden biografi om Berlusconi, der for øjeblikket ligger på førstepladsen over solgte bøger i Italien.
Den bog fortæller en anden og mindre "fotogen" sandhed om Berlusconi:

J
ournalisterne Elio Veltri og Marco Travaglio har skrevet bogen "Lugten af penge", der tegner et anderledes og mindre flatterende portræt af Berlusconi. Undetitlen er "Oprindelse og mysterier om Silvio Berlusconis formue". Journalisten Marco Travaglia blev i marts interviewet om bogen i et satirisk tv-program på en af de statslige Rai-kanaler, hvilket førte til stor politisk debat og skandale.

Blandt andet fordi Travaglio i tv-udsendelsen omtalte en af Berlusconis nærmeste medarbejderes mystiske telefonsamtaler.
Den myrdede anti-mafia-dommer Borsellino refererede i et tv-interview inden sin død i 1992 hvordan Berlusconis tætte medarbejder Marcello dell'Utri talte om "heste", der skulle leveres på et hotel i Milano.

I følge anti-mafiadommeren var "heste" et dæk-navn for narkotika. I bogen beskrives også den kendte historie om mafiaoso'en, der via Marcello dell'Utri bliver ansat som medarbejder i Berlusconis stalde.

Marcello dell'Utri er blandt Berlusconis bedste venner og nærmeste medarbejdere helt tilbage fra 1960'erne, hvor de studerede samtidig på universitet.

Et andet af bogens kritikpunkter mod Berlusconi handler om, hvordan en skattelov vedtaget af Berlusconi-regeringen i 1994 gav Berlusconis virksomheder en "rabat" på cirka 1 milliard kroner.

De to journalisters bog er ikke den eneste kritiske biografi af Berlusconi. Forlaget Kaos Edizioni har udgivet flere biografier af Berlusconi, og om en af dem hedder det sig, at Berlusconi købte hele oplaget for at undgå at bogen blev læst.

-syl


Copyright © 2000-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano