G8

Februar 2008

Bookmark and Share

Spørgsmål, citater og kommentarer
efter G8 i Genova i 2001


Kommentar:

Jeg var IKKE i Genova.

Måske er jeg en kylling, men alle tegn op til mødet signalerede, trods politi og politikkeres forsikringer, at det ikke kunne gå andet end helt galt.

Når man barrikerer et helt by-centrum inde bag meterhøje jernlåger for at beskytte 8 mænd, er det intet mindre en en opfordring til krig.I Genova ugen før talte jeg med indbyggere, der sagde de ikke var bange, men alligevel, når det nu var sommer, tog til stranden i G8 week-enden!

En kollega var i måneder blevet forsikret et hotelværelse i centrum.
3 dage før G8 lukkede hotellet - af skræk.

Det samme gjorde de fleste andre handlende i Genova.

Uanset, hvad de sagde til mig ugen før, havde de simpelthen ikke tillid til politikkernes og politiets forsikringer, da det kom til stykket.

Alle kan i dag være enige om, at der er ingen undskyldninger for de såkaldte "Black Block", der bevidst provokerede til vold, men det var i den grad hårresjende at se vel-voksne betjente, der allerede inden urolighederne bogstaveligt talt rystede af skræk.

Som ham, hvis hænder rystede for meget til at prøve gasmasken.
Så er man simpelthen for dårligt uddannet, og for lidt sikker på, at ens organsation fungerer.

En anden grund til ikke at tage til Genova var, at jeg er helt sikker på, at mine danske jorunalist- og fotografkolleger har sendt vold og blod nok ud i stride strømme også i de danske medier.

Og jeg har ærlig talt ikke lyst til at bidrage til at øge den strøm, og oprigtgt talt heller ikke til selv at bidrage til den.

Der var mange pressefolk blandt de sårede - også af den slags, der tog presse-vesten af, når de var sammen med demonstranterne, og hev den op af lommen, hvis politiet nærmede sig!


En undersøgelse blandt 30.000 unge italienere viser, at 85 procent ikke tror på institutionerne

Artikel fra juli 2001

Opfordring til selvtægt?


Italiens præsident Azeglio Ciampi
til Genovas borgmester lørdag, mens byen er ved at blive smadret:

- Genoveserne skal reagere.


Hvad mente Italiens præsident egentligt?

Nu havde alle ansvarlige politikkere og folk fra ordensmagten i flere måneder forsikret, at der ville være fuld kontrol i Genova.Mente Ciampi, at Genoveserne skulle overtage det arbejde, som politi-korpsene så åbenlyst ikke var i stand til trods løfterne, at udføre?

Var hans kommentar en opfordring til selvtægt?

Uhyggelig hygge!

Bush f
ortalte til pressefolkene, at han altid var glad for at deltage i G8, fordi der under disse møder er så mange muligheder for at mødes uformelt med kollegerne.

Det skete ikke under en pressekonference, hvor der kunne stilles det relevante spørgsmål, om prisen for Bush' hyggelige samtaler med sine kolleger ikke er for høj - for politiet, for demonstranterne og ikke mindst for indbyggerne i Genova.

Ingen mulighed for at stille spørgsmål

I det hele taget bliver mulighederne for at stille politiske ledere spørsgmå stadig mindre.
Uhyggelige symptomer på et demokrati i opløsning?
I Italien er denne tendens helt tydeligt efter valget i maj. Berlusconi tillader simpelthen ikke direkte spørsgmål eller møder med flere jorunalister af gangen.
Ved møder med udvalgte og godkendte journalister, skal der først underskrives en kontrakt, hvor alle spørgsmål skal forhånds-godkendes, og Berlusconis svartid bestemmes af "ham selv".
Muligheden for enhver form for dialog er udelukket på forhånd.

Politiet svarer ikke

Hvorfor svarede den ansvarlige for ordensmagten aldrig på Genovas borgmesters opringninger igennem hele lørdagen, da borgmesteren forsøgte - og til sidst af andre kanaler lykkedes - at få de fredelige demonstranter til at trække sig tilbage for "kamp-zonerne"?

Minister blev væk


Hvorfor var Italiens indenrigsminister - den øverste ansvarlige for offentlig orden - ikke i Genova under G8?
Scajola er oven i købet fra regionen Liguria, hvor han tidligere har været - skandaleombrust - borgmester i San Remo

Politet farede vild

Hvorfor sendte ordensmagten personer uden erfaring og uddannelse, og som ikke engang kunne finde vej, til Genova?
Politbilen, hvorfra Carlo blev skudt, var kørt ind i en blind gade, fordi chaufføren ikke kendte byen.
Han vidste med andre ord ikke, hvor han og hans kolleger befandt sig.
Carabinierien, der skød, var en værnepligtig, ukke en færdiguddannet Carabinieri-betjent.

300 "sorte" eller 5.000

Hvorfor meddelte de italienske politikorps inden og under G8, at de såkaldte "Black Bloks" maksimalt bestod af 200 til 300 brådne kar, mens samme gruppe umiddelbart efter G8 pludselig af ordensmagten omtale som omkring 5.000?

Hvorfor kunne de 20.000 udkommanderede betjente ikke arrestere eller tilbageholde flere af de såkaldte "Black Bloks" (der har fået deres navn af det tyske politi) inden eller i de første dage af G8.
Det italienske politi havde selv meddelt, at mange af disse var registreret af politiet i deres respektive lande.

Hvor mange betjente var i rød zone

Hvor mange af de 20.000 repræsentanter for ordensmagten "hyggede" sig som præsident Bush i 3 dage inde bag den flere meter høje jern-ring, der helt bogstaveligt var konstrueret omkring "Rød Zone"?

Og hvad med grundloven?

Skal et møde mellem 8 mennesker tillade, at grundlovssikrede rettigheder som ejendomsretten, og retten til at mødes, sættes ud af kraft?
Genovesere i "Rød Zone" fik ordre til at aflevere nøglerne til deres boliger, og hele zonen var forbudt område for almindelig borgere.

Årtiers arbejde for at tillade mandlige arvinger af den tidligere italienske kongefamilie retten til at betræde deres fædrelands jord, har ikke båret frugt, fordi en paragraf i grundloven forbyder dem at betræde italiensk jord.
Men samme grundlov kan altså uden videre sættes ud af kraft i 3 dage under et poltikker-møde.

Udseende vigtigere end sikkerhed

Oppositionspolitikkeren Violante indledning under debatten om Genova i parlamentet mandag den 23. juli:
- Det er bekymrende, at have en regeringsleder, der bekymrer sig mere om æstetikken end om sikkerheden ved G8.

Berlusconi beordrede under en onspektion før G8, at det efter hans smag "grimme" hus foran Palazzo Ducale, hvor møderne holdte, blev dækket til af stof-bannere forestillende en "smuk" bygning, som om huset var under renovering.

-syl


Copyright © 2001-2008. Tutti i diritti riservati.