Mad & Vin

August 2011

Bookmark and Share
2006: Sommernes bedste mad- og vinoplevelser

Du har indtil nu ikke kunnet læse særligt meget af navngivne restauranter på italy.dk.
Men i løbet af foråret og sommeren 2006 har jeg simpelthen haft nogle mad- og vinoplevelser, som jeg ikke kan lade være med at lade andre få del i...




Madsteder, der har gjort
Deres udsendte glad i 2006:


1: La Ciau del Tornavento ved Alba >>


2: L´Osteria Le Servite i Arco nord for Gardasøen >>


3: La Colombo i Verdiland ved Po-floden >>

4: Ponte Vecchio ved Adda-floden 25 km øst fra Milano

5: Taverna Colleoni dell´Angelo i Bergamo >>


6: Chez Braccioforte i Imperia ved Middelhavet >>

7: Ristorante Montana i Ferrari-land ved Modena >>


8: Og en madbutik nord for Lecco ved Comosøen >>



Ponte Vecchio ved Addda-floden

Min mand er kommet der i flere årtier - de første mange år serverede familien kun friturestegte småfisk - Alborelle - og frøer - Rane - og kun om sommeren.

Da jeg for 15 år siden var der første gang var menuen udvidet med både forretter, pasta- og kødretter.
I dag kan man sørme også betale med kreditkort...

Køkkenet er stadig et rum i stue-etagen, hvor "Olivia" (den tynde frue, som vistnok hedder Lia), hendes mor og manden styrer slagets gang.
Flere gange under hver frokost består slagets gang i at råbe efte sønnen, at nu må han godt lette r....., fordi maden er klar.

Vi glemmer aldrig dengang, Sergio brokkede sig til den dengang meget forvirrede "over-tjener" over at grappa´en ikke var kommet.

Så kom chefen ud af køkkenet og svingede en palet-kniv over Sergios hovede og meddelte med stolthed, at hvis vi milanesere havde så travlt, så kunne vi da bare skride...

Vi valgte at give ham ret - for vi kan slet ikke undvære vores sommerfrokoster i haven ved Adda-floden.
Vi tager nemlig afsted en hverdagsmorgen fra Milano - tager sol og bader i floden indtil kl. ét. Og efter vi har spist, så slår vi mave inden vi kører retur til Milano.



Så har vi også fået nok natur!



Fra haven kan vi følge slagets gang i køkkenet, for der kan nemt være 100 mennesker i haven en sommerdag - både os milanesere, men også lokale Rivaolt-borgere og rigtigt mange, der indtager forkostpausen fra arbejdet i haven.



Grøntsagerne bliver vasket i vasken til højre for døren og brændet til ovnen står i trillebøren til venstre.

Og "Olivia" løber op og ned af trappen og bliver tyndere hvert år (det gør manden og sønnen til gengæld ikke).
Der er åbenbart altid noget, der skal hentes i restauranten ovenpå køkkenet, der så er åben udenfor sommersæsonen, og i øvrigt serverer andre lokale retter som snegle, overkogt æsel og forskellige udgaver af Polentaén - majpuré.

Inde i Ponte Vecchio

En frokost koster med en "primo" - pasta eller ris - og en "secondo" - kødretter eller de traditionelle "Alborelle e rane", som serveres i forårs- og efterårs-månederne, den beskedne sum af € 10 fra mandag til fredag.
Til den pris får man også en kvart liter af husets vin, mineralvand og kaffe.
I weekenden er det normale restaurant-priser.


Der hvor broen var engang er der nu et dejligt
naturligt "Jacuzzi-vandfald"



-syl

Retur til
Restauranter <<


Retur til Mad <<


Retur til Vin <<

Artikler
Restaurant-guider >>

Gastronauter
og Foodtrotters >>


Opskrifter >>

Spisekortet - ordbog >>


Sådan så den gamle bro ud -
i dag er der kun ruiner tilbage

Trattoria Ponte Vecchio
Via Ponte Vecchio
Rivolta d'Adda

Tel: 0363/78244

Lukket onsdage undtagen
juli og august
Ferie sådan cirka i januar-februar

Kørselsanvisning -
fra Linate-lufthavnen følges skiltene
til Rivolta d´Adda



Så fordøjes der...


Copyright © 2006-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano