Mad & Vin

August 2011
Bookmark and Share
2006: Sommernes bedste mad- og vinoplevelser

Du har indtil nu ikke kunnet læse særligt meget af navngivne restauranter på italy.dk.
Men i løbet af foråret og sommeren 2006 har jeg simpelthen haft nogle mad- og vinoplevelser, som jeg ikke kan lade være med at lade andre få del i...


Madsteder, der har gjort
Deres udsendte glad i 2006:


1: La Ciau del Tornavento ved Alba

2: L´Osteria Le Servite i
Arco nord for Gardasøen >>


3: Colombo i Verdiland
ved Po-floden >>


4: Ponte Vecchio
ved Adda-floden 25 km fra Milano >>


5: Taverna Colleoni dell´Angelo
i Bergamo >>


6: Chez Braccioforte
i Imperia ved Middelhavet >>


7: Ristorante Montana
i Ferrari-land ved Modena >>


8: Og en madbutik nord
for Lecco ved Comosøen >>




Den store sal med panoramavinduer
til vinmarkerne.



1: La Ciau del Tornavento
ligger i Barbaresco vindistriket på en bakketop i Treiso otte kilometer udenfor vin- og Trøffelbyen Alba >>.

(Artikelserie om Barbaresco >> - også mange omtaler af restauranter, agriturismo og vingårde i området)

Udefra ligner restauranten trods den røde en kedelig officiel bygning fra den fascistiske arkitektur >>... - bygningen er fra 1931 og var oprindeligt byens børnehve - men indenfor skal jeg lige love for...

Enorme panoramoruder langs hele bagsiden af huset inviterer til at nyde den fantastiske udsigt over vinmarkerne på den store terasse.
Tænk at sidde dér under vinhøsten i september...




Vin-kælderen er endnu mere imponerende - over 30.000 flasker fra 200 producenter - over 800 forskellige etiketter.

Vi fik først serveret et glas boblevin og friturestegte squash-blomster >> nede blandt de tusindvis af flest italienske men også udenlandske vine.

For enden af vinkælderen er der en pengeskabsdør i menneskestørrelse.
Derinde ligger alle Barolo-vine og de andre dyre sager...
Jeg mener, Nadia sagde, der altid var over 40.000 flasker i kælderen.

Køkkenet styres af Maurilio Garola og salen af Nadia Benech.

Nadia, restauranten udefra og Maurilio

Den dag vi nød at være der, sad Maurilio Garola hele frokosten sammen med en anden gruppe gæster - men køkkendet fungerede alligevel mere end upåklageligt.

- Det går meget bedre, når han ikke er derude
, påpegede Nadia Benech humoristisk.

Som forretter fik vi et udvalg af råt kød, som Piemonte jo producerer i stor stil.
Derefter hjemmelavet pasta, og siden spejlæg med trøfler på hø.


Trøfler i november 2009 på La Ciau del Tornavento >>


Vi sluttede af med en imponerende desserttallerken, der mirakuløst alligevel blev plads til - og så lidt ost med forskellige slags honning, syltetøj og løgkompot.

Vinene valgte Nadia Benech - og bagefter gik vi på jagt efter sommertrøfler - mere om det en anden gang... >>

En frokost løber vel op omkring € 50-60 per person - og naturligvis mere, hvis man skal ud i krogene af den enorme vinkælder.

La Ciau del Tornavento har 1 stjerne og tre gafler i Michelin Guiden.


Flere foto fra La Ciau del Tornavento i november 2009

"Plin" fyldt pasta med tre slags kød


Oksekød - Tenerone - i Barbaresco


-syl

Retur til
Restauranter <<


Retur til Mad <<


Retur til Vin <<

Artikler

Restaurant-guider >>
Gastronauter
og Foodtrotters >>

Opskrifter >>
Spisekortet - ordbog >>

Links
La Ciau del Tornavento >>
La Ciau del Tornavento
Piazza Baracco 7
12050 Treiso
(v. Alba i Cuneo provinsen)
Tel. +39 0173 63 83 33
Lukket hele onsdag
og torsdag frokost,
ferie 15.1. til 15.2.


Vinkælderens allerhelligste rum:

Stort foto nederst på siden

2009
Spejlæg med trøffel på ris

Panorama-vinduerne i den store sal:


Det allerhelligste...


Menu fra middag den 7.11.2009


Copyright © 2006-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano