Mad & Vin

Marts 2012
Bookmark and Share

Mad, der gjorde glad! Restaurant-oplevelser i løbet af sommeren 2008
Vingård, agri-restaurant og B&B på Le Giuncaie i Toscana

Skriv om dine bedste mad-oplevelser på italy.dk´s forum >> eller til info@italy.dk


Azienda Agricola
Le Giuncaie

Via delle Mandriacce, 5
56040 Montescudaio (PI)
Tel/Fax +39 0586 650397
Email info@legiuncaie.it

Det er signora Sabrina, der står for den daglige drift af agriturismoén.

Et af værelserne på
Le Giuncaie

Et dobbeltværele med morgenmad koster for to personer € 75 (2011-priser)



Paté til brød-crostini >>
og Hare-ragu fra
gårdbutikken på Giuncaie



På ægte agriturismo´er kommer en stor del af det man spiser og drikker direkte fra producenten - og sådan er det også på Giuncaie - fra pasten over vinen og olien til pålægget, kødet og ragu´erne.

Artikel fra oktober 2008

Vi spiste en herlig august-dag under pergolaen på Le Giuncaie i Montescudaio i Toscana. Cikadernes sang var baggrundsmusik!


Inden vi satte os til bords var vi blevet vist rundt - på vinmarkerne og i køkkenhaven.
Vi hilste også på vindsvinene, der siden bliver til dejlig ragú >> og godt pålæg >>, og vi mødte også stedets jagthund og hendes søde hvalpe.





Forretten - der næten kunne mætte "småspiserne" - var et klassisk udvalg af crostini >> og pålægsspecialiteter.



Siden væltede det ind med pasta med vildsvineragu og store fade med grillet kød.

Dertil drak vi naturligvis både Giuncaie vin, men også vin fra Cantina Fortitudo >> der ligger ganske få kilometer fra Montescudaio og har samme ejere.



Vingårdenes vine er blandt andre:
Chianti Classico, Capalbio Doc, Morellino di Scanzano og naturligvi den lokale Montescudaio Doc.

Inden desserten og de traditionelle toscanske mandelkager og sød dessertvin - Vin Santo - smagte vi også et udvalg af lokale oste.



Montescudaio ligger få kilometer fra havet på kysten syd for Livorno.

I området produceres nogle af de mest kendte "moderne" italienske rødvine - som f.eks. vin fra Bolgheri >>, den kendte Sassicaia og andre af de såkaldte "super-toscanere" >>.

Udover at have værelser til udlejning har Giuncaie også en gårdbutik, der udover vinen også sælger spændende lokale specialiter - f.eks. pastasovse med hare-ragu, vildsvineragu og meget andet godt.


Inde og ude på Giuncaie






Hos vildsvinene på Giuncaie - der lever også mange
vilde vildsvin i bakerne omkring vingården


Dejligt - en kløpind!

...og en tur i mudder-pølen er også godt!


-syl

Retur til Restauranter
på www.italy.dk <<
(Ikke en guide! Men blot
gode mad- og vinoplevelser
Italien rundt med Charlotte)

Retur til Toscana <<

Maden i Toscana <<

Vinen i Toscana >>

Opskrift på
Vildsvine-ragú >>


Links
Le Giuncaie >>
Cantina Fortitudo >>

Artikler
Vingårdsbesøg >>
Restaurant-guider >>
Gastronauter
og Foodtrotters >>

Opskrifter >>
Spisekortet - ordbog >>

Fabrizio "forklarer"
vinen med
italienske fakter...

Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano