Mad & Vin

August 2011
Bookmark and Share

2006: Sommernes bedste mad- og vinoplevelser


Du har indtil nu ikke kunnet læse særligt meget af navngivne restauranter på italy.dk.
Men i løbet af foråret og sommeren 2006 har jeg simpelthen haft nogle mad- og vinoplevelser, som jeg ikke kan lade være med at lade andre få del i...


Taverna Colleoni på Piazza Vecchia


Madsteder, der har gjort
Deres udsendte glad i 2006:


1: La Ciau del Tornavento ved Alba >>


2: L´Osteria Le Servite i Arco nord for Gardasøen >>


3: La Colombo i Veridland
ved Po-floden >>


4: Ponte Vecchio ved Adda-floden 25 km fra Milano >>


5: Taverna Colleoni dell´Angelo i Bergamo

6: Chez Braccioforte i Imperia ved Middelhavet >>

7: Ristorante Montana i Ferrari-land ved Modena >>


8: Og en madbutik nord for Lecco ved Comosøen >>



Taverna Colleoni dell´Angelo i Bergamo

ligger smukt på den centrale plads i det smukke Bergamo Alta >> og er uden tvil en af de højest profilerede restauranter i byen, der i øvrigt myldrer med restauranter, pizzeriaer, snack- og vinbarer for ikke at nævne alle de gastronomiske specialbutikker!

Taverna´en er en af Italiens historiske restauranter >> .

Også bygningen er historisk - den stammer fra 1300-tallet og har blandt andet huset Venedigs statholder - Podestá - i Bergamo - og blev i sin tid faktisk restaureret af renæssance-arkitekten Bramande, der arbejdede sammen med Leonardo da Vinci >> i Milano,

På Taverna Colleoni holdes den faglige stolthed højt - fra de stivede hvide duge til tjenere i tjenertøj (efterhånden en mangelvare, ikke?).

Det klassiske køkken er stadig basis, men der eksperimenteres også, og så er restauranten kendt for at anrettet maden på meget moderne og indbydende kunsterisk vis - så flot, at det faktisk siges engang af have imponeret endog Le Corbusier.

Vinkortet er uhyre stort og dækker alle italienske regioner - omend der naturligvs ikke var flasker nok i kælderen af alle kortets vine til 40 danskere.

Men hvilken restaurant har så meget i kælderen
- måske undtaget La Ciau del Tornavento? >>


Det spiste vi:
Menuen

Aubergine med gedeost, tomat og basilikum sauce

Pasta "Garganelli" med tomat og ost

Kalvefilet i grønsagssauce med spinat og kartofler

Vinen var først en boblevin fra Franciacorta og derefter en lokal rød Valcalepio Riserva.

-syl

Retur til
Restauranter <<


Retur til Mad <<


Retur til Vin <<

Retur til Bergamo Alta >>

Artikler
Restaurant-guider >>

Gastronauter
og Foodtrotters >>


Opskrifter >>

Spisekortet - ordbog >>

Links
Taverna Colleoni dell´
Angelo i Bergamo>>


Piazza Vecchia
Bergamo Alta

Tel. 039 035.232596
Fax 039 035.231991

Email:
colleonidellangelo@uninetcom.it


Copyright © 2006-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano