Mad & Vin

August 2011
2006: Sommernes bedste mad- og vinoplevelser
Du har indtil nu ikke kunnet læse særligt meget af navngivne restauranter på italy.dk.
Men i løbet af foråret og sommeren 2006 har jeg simpelthen haft nogle mad- og vinoplevelser, som jeg ikke kan lade være med at lade andre få del i...


"Chez Braccioforte" - Imperia i Luguria
Bookmark and Share



Madsteder, der har gjort
Deres udsendte glad i 2006:

1: La Ciau del Tornavento ved Alba >>




2: L´Osteria Le Servite i Arco nord for Gardasøen >>


3: La Colombo i Verdiland
ved Po-floden >>


4: Ponte Vecchio ved Adda-floden 25 km fra Milano >>


5: Taverna Colleoni i Bergamo >>


6: Chez Braccioforte i Imperia ved Middelhavet


7: Ristorante Montana i Ferrari-land ved Modena >>


8: og en madbutik nord for Lecco ved Comosøen >>




Artikel fra 2006

Det er trejde generation, der i dag laver fisk på Chez Braccioforte - "Chef Armstærk" - betyder navnet direkte oversat - og det smager af det blå Middelhav.


De historiske malerier og foto på væggene viser faktisk, hvordan den italienske "Costa d´Azzura" gennem de sidste 110-120 år har forandret sig fra at være små fiskelandsbyer til velbesøgte centre for den moderne turisme.



I dag står Signora Rosanna og søsteren Laura i køkkenet med de friske fisk, der kommer direkte fra det daglige fiskemarked få hundrede meter mod øst henne langs med havnefronten.


KURIOSITET:
Under fascismen i Italien (1921-1943) skulle alt "italianiseres" - Louis Armstrong blev derfor italianiseret til "Luigi Bracciaforte" - alts til "Armstærk".


Fiskemarkedet i Imperia foregår omkring kl. 14-15 hver eftermiddag, hvis vejret ellers har tilladt områdets fiskekuttere at sejle ud.

Blandt specialiteterne er foliepakkede ovnstegte - "al cartoccio" - fisk med urter og grønt, og artiskokker fra den nærliggende by Albenga.

Et af Lauras råd til at få en dejlig konsistens til grillstegte fisk er i øvrigt at vende fisken i rasp inden den placeres på grillen.

Osvaldo Martini regerer i restauranten, og anbefaler naturligvis de gode hvide vine fra Ligurien >> men gør også et stort arbejde for at ubrede kendskabet til de mindre kendte røde vine fra Ligurien.

Specialiteter

Prøv for eksempel aubergin-specialiteten med kæmperejer - "tortino di melanzane e scampi".

Eller den hjemmelavede tynde båndspaghetti med rejer, rucola og pinjekerner - "tagliolini ai gamberi rucola e pinoli" - eller de klassiske lokale gnocchi med Pesto.

Eller hvad med ravioli med fiskefyld - ravioli di pesce.

De hjemmelavede desserter afslutter måltidet - skal ganen rengøres efter fiske er der altid frisklavet sorbet, og så kan man ellers kaste sig over
blandt andet mandel-is med figensauce eller vannille- og chokoladesouffle.

-syl

Retur til*
Restauranter <<


Retur til Mad <<


Retur til Vin <<

Artikler
Restaurant-guider >>

Gastronauter
og Foodtrotters >>


Opskrifter >>

Restaurant
Ape Piera i Milano >>


Spisekortet - ordbog >>

Links

Carli Olie Museum >>

ligger også i Imperia og
er bestemt et besøg værd,
når du er i byen!

Chez Braccioforte
Via Des Geneys 48
Calata Cuneo 23
Imperia - Oneglia

Tel: 0183 294752

Lukkedag: Mandag

Pris fra € 40 (2006-priser)


Buegangen mod havnen


Copyright © 2006-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano