
Canestrato Pugliese

|
DOP
siden 12. juni 1996
En
fåreost fra Puglia >>, hvor den produceres i Foggia provinsen
og kommunerne Altamura, Andria, Bitonto, Canosa, Cassano, Corato, Gravina di Puglia,
Grumo Appula, Minervino Murge, Modugno, Poggiorsini, Ruvo di Puglia, Santeramo,
Spinazzola, Terlizi og Toritto i Bari provinsen.
Osten vejer mellem 7 og 14 kilo, har en diamenter mellem 25 og 34 centimeter
og er mellem 10 og 14 centimeter høj, og kan bule let indad i en konveks
form. Osten er gullig, og fedtprocenten er minimum 38 procent.
Osten bliver produceret i en kurv, hvor den også lagrer i op til ti måneder
i kølige og ventilerede lokaler.
Flere oste
fra Puglia
Manteca
Provola Silana
Provolone del Monaco Munkens provolone
Den røgede Scamorza ost
Ricotta salata - saltet ricotta |