
Asiago pressato er en sød, smøragtig
ost, der har lagret maksimalt to måneder. Det er den moderne udgave
af Asiago osten - som efter "fundamentalisters" mening er er fornærmelse
mod den ægte "Asiago".

Asiago
d´Allevo er den traditionelle Asiago ost. Den er hård, og har
en mere markant og pikant smag. Den lagres i 6 måneder.
|
DOP fra 12. juni 1996 Osten produceres i
Vicenza og Trento provinserne, en
del af Padova provinsen, samt i en del af Treviso
provinsen (bakkerne mellem Piave floden og Vicenza provinsen). Asiago
er produceret af komælk, og der findes to typer af osten: "Asiago
d'allevo", hvis fedtindhold skal være over 34 procent. Formen
er rund, mellem 9 og 12 centimeter høj, og mellem 30 og 36 centimeter i
diameter. Normal Asiago d'allevo lagres normalt 5-6 måneder, mens den
modne gammel-Asiago d'allevo lagres 9 måneder.
"Assiago pressato"
har et fedtindhold i tørstoffet over 40 procent og må være
op til 15 centimeter høj. Den lagrer kun mellem 20 og 40 dage og er meget
mildere i smagen. Asiago
har navn efter højsletten nord for byen Vicenza
>>.

Logo'et for Asiago osten |