Artikel fra 2005
- Du må ikke lege med maden, lød det engang fra
Mor.
De italienske kokke leger skam heller ikke, men bruger megen tid,
energi og kreativitet på at skabe kunstfærdige skulpturer
af oste, smør, margerine og grøntsager.
Der er tale om en gammel kunstart, som har sin oprindelse som
bordpynt, og nogle af de bøger, mad-kunstnerne studerer,
stammer helt tilbage fra 1600-tallet.
Nord for Alperne har vi i stedet for holdt os til at skære
i træ, og serverede tidligere maden på kunstfærdigt
udskårne skærebrædter.
Der afholdes regionale og nationale mesterskaber i disciplinen.
Herunder kan du se nogle af vindernes værker fra det nationale
mesterskab i 2002, der blev afholdt i byen Treviso
>>.
Go´appetit!
Kokken Alberto Tomaso fra Valdagno ved Vicenza er mester
for denne fantastiske oste-skulptur lavet af Provolone- og Asiago-ostene.
Han er blandt grundlæggerne af disciplinen "udskåren
mad",
og er også mester i magerine-skulpturer.
Ennio Secco fra Venezia er derimod til grøntsager
Ennio Secco og nogle af hans udskårne grøntsager.
Herunder en grøntsags-påfugl fra hans skærebrædt.

-syl