2013

Bookmark and Share
De bedste madoplevelser:
Frokost på "Ristorante Italia" i Eataly, Rom


Husk at reservere!
Der er kun omkring 40 pladser i restauranten.

Ristorante Italia
EATALY ROMA

Piazzale 12 ottobre 1492
Tel
+39 06 90279240
Frokost 12:30 - 15:30
Middag 20:00 - 23:30

Artiklen er fra 2013
Ristorante Italia har hver dag 20 retter på menuen fra forretter til desserter. Hver enkelt af de 20 italienske regioner er repræsenteret med én ret.

Jeg valgte den lille frokost-menu "Pranzo all´italiano" til 55 euro, som man sammensætter af to retter fra antipasti, primi eller secondi samt en dessert eller ost.
Dertil kan man købe et - stort! - glas af dagens vin for 5 euro. Dem fik jeg et par stykker af.




Området omkring Ostiense Stationen er ikke det mest charmerende i Rom, men udsigten med Peterskirken i det fjerne fejler ikke noget fra Ristorante Italia, der ligger på tredjesalen af det 16.000 m2 store Eataly-kompleks, der blev indviet i juni 2012.


Mit bord - med udsigt til køkkenet, der bestyres af skiftende kokke. Da jeg besøgte Ristorante Italia styrede 30-årige Gianluca Esposito fra Bologna køkkenet.
Borddekorationen blev med det samme forandret til en "Pinzimonio" til boblevins-aperitiffen, der serveres som en del af menuen.

Pinzimonio er friske grøntsager, som nydes med en god jomfru olivenolie som eneste tilbehør.

Vintjeneren foreslog et glas "No Name".
Borgogno >> - en vingård i Barolo-disktriktet blev i 2008 købt af familien Farinetti - Oscar Farinetti er manden bag Eataly >>.
Navnet No Name er en protest, der skal få os til at tænke over det bureaukrati, der er omkring vinproduktionen i Italien.
Mmmmm, vinen smagte vidunderligt.
Og protest eller ej, så var mine tanker altså koncentreret om maden, der var på vej...



I baggrunden kan man skimte et af tre værker af kunstneren Amedeo Modigliani.

"Bolle" betyder bobler på italiensk...

Friskbagt brød,
naturligvis.
Nu var jeg så spændt på maden - man lurekigger jo på de andre borde - så jeg kan simpelthen ikke huske forklaringen om det specialfremstillede mel fra Abruzzo.


Min forret - en himmelsk konstruktion fra Piemonte:
Råt piemontesisk oksekød med tre slags rødbeder - sød, crispy og kremet - og toppet med sort trøffel...
Det smagte så godt, at jeg var næsten ved at græde, helt ærligt!

Jeg hoppede over primo´en, troede jeg, for der kom alligevel en tallerken frisk pasta fra Lombardiet - nemlig de berømte græskarfyldte tortellini fra Mantova.
Et drys rød peber er en fin kombination til de søde græskar.
- De var alligevel ved at lave dem i køkkenet, lød forklaringen, og jeg klagede naturligvis ikke over denne uventede oplevelse.

Secondo - fra den lille region Basilicata.
Lam på tre måder.

Desserten - pærekage fra Puglien

Et glas dessertvin blev det også til...


Inden det var tid til en Espresso - Illy >> naturligvis - Eataly skal jo være det bedste af det bedste, og nu er Illy´s kaffe tilfældigvis min personlige favorit

...ledsaget af et par lidt tørre små kager - eneste ikke helt fantastisk oplevelse til den frokost...

Et kig ud i køkkenet til chefkokken Gianluca Esposito


Du kan se et eksempel på det regionale menukort - som der naturligvis også kan bestilles á la carte fra - nederst på denne side.

Andre menuer (2013-priser, red.)
Den lille Italiens-tur - hele bordet skal bestillet det samme - euro 85
( med 3 gl. vin valgt af sommelier 100 euro)
2 forretter, en primo, en secondo og en dessert fra dagens regionale menu.
Grand Tour - den store Italiens-tur - hele bordet skal bestille det samme - euro 100
(med 4 glas vin valgt af sommelier 120 euro)

Menuerne er inkl. aperitf til at begynde med og kager og chokolade til at slutte af med...
syl

Retur
til Ristoranter
på italy.dk <<

Eataly
- butikker og restauranter med det bedste fra italienske kældre og køkkener >>

Flere madoplevelser:
Balin Cuisine
i Sestri Levante >>


Link:
Ristorante Italia >>



op /\

Menu fra Ristorante Italia
"Blå" er antipasti (forretter)
"Sort" er primi (pasta, risretter eller supper)
"Rød" er secondi (Kød- eller fiskeretter)
"Grøn" er dolci (desserter)



Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>