Eva Ravnbøl har boet i Rom i over 20 år og er en stor kender af
italiensk madkultur.
Evas "pasta-grundlov"
(Brødgrundlovens
10 bud fra "Il Fornaio" >>)
I Italien
en uskrevet lov som enhver er bekendt med. Færdselsloven bliver overtrådt
for et godt ord, hvad nogen måske har erfaret på rejser til Støvlelandet. Straffeloven
tages heller ikke altid lige højtideligt. Men DENNE lov bliver overholdt
til punkt og prikke. Lemfældig omgang med denne lov i italieneres nærhed,
kan være skæbnesvanger!
Paragraf 1: PASTA
ER EN FORRET (IKKE EN HOVEDRET -OG ALDRIG TILBEHØR TIL EN HOVEDRET)
Paragraf
2: PASTA OG SOVS ELLER TILBEHØR BLANDES ALTID SAMMEN, I DET ØJEBLIK PASTAEN
ER FÆRDIGKOGT. MAN SERVERER ALDRIG PASTA FOR SIG I ÉN SKÅL OG TILBEHØR FOR
SIG I EN ANDEN.
Paragraf 3: PASTA SPISES KUN MED GAFFEL UANSET
FACON. ALDRIG MED SKE OG/ELLER KNIV. EN ENKELT UNDTAGELSE: DER MÅ BRUGES SKE,
HVIS PASTAEN INDGÅR I EN SUPPE. | Evas
kogebog udkom i april 2009
I kogebogen "Min italienske
drøm" har værten Eva Ravnbøl samlet alle sine italienske
livretter. Her finder man både de klassiske italienske retter og de mere
specielle og vovede.
Ud over alle de lækre opskrifter er bogen fyldt med
gode råd til hvordan man gebærder sig i det italienske køkken.
Vidste du f.eks.: - At man absolut ikke bestiller pasta som
tilbehør til kød? - At det er uhørt, at gå på
restaurant i Italien og kun bestille pasta? - Eller kender du pastaens grundlov?
(Læs til venstre...)

Bogen
udkommer den 10. april og koster 299 kroner. Bogen kan købes i boghandlen
eller på netbutik.dr.dk.
Herunder finder du to opskrifter fra
bogen:
Penne all´arrabbiata - Penne med stærk chilisauce & Stinco
di Vitella - Toscansk kalveskank | |